vineri, 2 ianuarie 2009

sportul la romani

Inceputul: erau odata, si anume acum cel putin 5 ani, niste vremuri relativ bune; aveam posibilitatea sa joc fotbal, baschet, tenis, volei, handbal. Si ghici ce! chiar jucam!

Continuarea (sau continutul, cum i se mai spune): astazi ma rezum la mersul pe bicicleta sau pe role, body building (mai mult pe acasa) si alergatul de nebun (mai mult dupa autobuze si tramvaie decat prin parcuri). Motive? ce bine ca ati intrebat! iata cateva:

- am ajuns sa traiesc ca sa muncesc (normal ar fi invers). De aici rezulta timp zero, oboseala maxima fara nici cel mai mic efort fizic.
- panouri de baschet?.. sunt cel putin 3 banuieli la mijoc: ori le-au luat extraterestrii, ori tiganii (ca da bine la cantar mancatas), ori a fost vantul prea puternic. In cazul cel mai fericit, in Romania inca mai poti sa joci baschet la un panou fara inel... pana cand? pana marcheaza cineva. good luck!
- fotbalul se joaca numai la artificial, dupa o anumita ora si o anumita data, in functie de rezervari.
- sali de sport? da, am una in fata blocului.. am intrat acolo in speranta ca poate-poate. Supriza: NU! e plina ochi de materiale de constructie, catedrele si bancile vechi inlocuite in scoala de care apartine aceasta sala.. mai distingi o bara transversala de la o poarta sufocata in tot acest peisaj... plus ca pentru a intra acolo trebuie sa il imbeti bine pe paznic de ti se face mila de copiii lui de acasa.
- cat despre tenis si preturile exorbitante la inchiriatul terenului cu ora nu mai vorbesc. Cu atat mai mult acum in perioada iernii cand se joaca la luxosul si inegalatul balon

Concluzia, fiindca v-am omorat cu povesti:

Fratilor, oameni buni si oameni bune, am ajuns sa platesc juma de salariu doar ca sa imi mentin conditia fizica? Astia mai au putin si ma pun sa merg cu bicicleta numai pe unde imi zic ei, adica pe pistele alea inguste si blocate de tot felul de idiotenii si cretinitati.
Daca vrei copilul tau sa practice vreun sport de performanta, sa trebuiasca sa ii gasesti tu sponsor? Ca deh, Statul nu se mai baga. WTF?

Eu cred ca Educatia Fizica la romani e omorata pe zi ce trece. Obezitatea si burtozitatea se vede la cei mai multi dintre noi. Se pare ca sanatatea inseamna mai nou numai medicamente, operatii, asigurari medicale, spitale, ambulante.. nicidecum o viata echilibrata fara excese, fara stres, fara sedentarism, asa cum de fapt ar trebui sa fie. Cat despre sport? cei mai multi inteleg prin sport statul in fata televizorului la meciurile de fotbal ale campionatului intern in compania nelipsitei beri si a unei pungi mari de seminte, taticule. Ceilalti inteleg ca pentru a avea o silueta "de invidiat" trebuie sa te infometezi pana crapi si mori... adevarul e ca mare diferenta intre un schelet cu piele si unul fara nu e.

Tu ce sport practici in prezent?

2 comentarii: