luni, 9 noiembrie 2009

31-Oct-2009 - Eco Biking Cernica

De ce "Eco Biking"?
Pentru ca evenimentul a inceput dis de dimineata cu o actiune de ecologizare, ce a constat bineinteles in strangerea gunoaielor din zona desfasurarii concursului.
Pe la orele 10:30 ne-am facut si noi aparitia, am mers la locul pentru inscrieri si ne-am pregatit pentru concursul MTB.

Startul a fost intarziat din diferite motive, insa undeva pe la ora 12:20 eram toti pe biciclete pedaland in goana pe circuitul special amenajat si marcat pentru concurs.


Pentru multi participanti, a fost o iesire pentru relaxare, o oportunitate de a admira peisajele toamnei si de a face poze. Eu am presarat si un pic de spirit competitional in toate astea, deoarece a fost a doua competitie la care am participat anul asta si cel mai probabil ultima. Deci am avut destule motive si resurse sa trag tare :D

Cu toate ca intentiile marete existau, frigul si asteptarea de dinainte de start mi-au cam luat din elan. Dupa 15 minute in cursa m-am incalzit, mi-am revenit in ritm si am mers perfect.
Am observat ca erau multi care mentineau o viteza moderata, insa dupa ce am vazut pozele de la Duatlon Cetatea Brasovului si am recunoscut figuri si bicle comune, mi-a fost destul de clar ca multi isi pastrau fortele pentru acesta din urma, care era programat pentru duminica, 1 noiembrie, a doua zi dupa Eco Biking.

Revenind la cursa, impresiile formate au fost numai de bine. Nu au existat evenimente neplacute, cei mai multi dintre participanti au dat dovada de fair-play, organizarea si arbitrajul au fost impecabile (aici intra si marcarea traseului, oamenii de pe traseu, punctele de alimentare)

A fost o cursa scurta, chiar si la categoria pro au fost doar 5 ture (aprox 60km), iar la categoria amatori 2 ture (25km), tinand cont ca diferentele de nivel au fost aproape insesizabile. Astfel ca pana la finalul celor 2 ture nu am simtit nevoia sa ma opresc sau sa ma alimentez. Drept urmare, am carat dupa mine 2 bidoane de apa aproape degeaba :)

Spre finalul cursei, uitandu-ma la ciclocomputer si vazand ca mai am doar 5 km de parcurs, am realizat ca mai aveam ceva resurse si ca efortul depus pana acum nu a fost tocmai intens. Asa ca au urmat cei 5 km in care am depasit ca pe banda rulanta. Cred ca aici am castigat cel putin 6 pozitii. Spre deosebire de ceilalti, ultimul depasit se pare ca a avut simtul competitiei in sange si m-a urmarit pana la trecerea liniei de finish, storcand din mine pana si ultima picatura de energie :)) Nu am apucat sa-l intreb daca a avut intentia sa ma depaseasca, insa sunt sigur ca la un moment dat cand ii simteam respiratia in ceafa, ciclocomputerul arata peste 30km/h :D

In fine, am terminat cursa cu o bautura energizanta marca Sponser, o banana, un baton si fuga repede la masina ca incepeau sa apara cruste de gheata pe mine (exagerez)

Am stat apoi pana la ora 17 pentru premiere. Dat fiind faptul ca au participat foarte putine fete la concusul asta, toate au castigat un loc pe podium, astfel am reusit sa plecam si noi cu o diploma de premiere de acolo :D

Si... membrii echipei de soc:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu